„Една минута пубертет“ е анимација која ќе ве насмее, а веруваме и дека сите за момент ќе се препознаете во видеото. Авторот Alexander Gellner успева за минута   да ги отслика  промените кај човекот во развој, притоа акцентирајќи ја сексуалноста. Сите тие трансформации кои се претставени суптилно , на еден брз и  креативен начин и без потреба од  карикирање,  во потполност ја реализираат реалната слика на животот на еден „пубертетлија“.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНаучив…
Следна објаваУбавините на островот Мајорка
Афирмацијата на уметничките вредности обелоденети преку седмата уметност е нејзин печат врз креативната страна на животот. Во чекор со последните ажурирања од својата област, внимателно ја унапредува уметноста. Суптилното комуницирање преку музиката и користењето на мултимедијалниот приказ на уметноста ја прават непоправлив оптимист и трагач кон суперлативот од светски убавини.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР