Тамара Димовска од Велес има 7 години и вродена маана на р’бетниот столб. Поради неразвиеност на пршлените доаѓа до искривување на р’бетот и кривење со левата нога. Пред 2 години и била вградена метална шипка, која сега треба да се извади и да се вградат шрафови со што би можела да има нормално детство. Операцијата треба да се изврши во ПЗУ Филип II и чини 457.500 денари, сума која семејствотo не може да ја обезбеди.

Одделете 100 денари од вашата сметка со вртење на броевите за донации:

070 143-109 T-Mobile
077 143- 779 Vip

жиро сметка:
380477149401140 Прокредит Банка Велес

лице за контакт: мајката на Тамара, Жаклина Димовска 078 362 212

Да помогнеме! Бидете хумани!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАкција | Денови на Сакам книги во Матица
Следна објава2012 – од книга на филм
Вљубеник во уметноста и дизајнот, пружа несекојдневна и ретка презентација на истите. Носител на особена артистичка визија поткрепена со последните модни случувања, својата визуелна меморија успешно ја инкорпорира во светот на заборавените уметнички вредности. Подржувач и промотор на хуманоста, вешто ја унапредува како креативната, така и хуманата страна на животот.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР