Човекот е неразбран, нелогичен и себичен – не е важно, сакај го.

Ако ги остваруваш целите ќе најдеш лажни пријатели и вистински непријатели – не е важно, остварувај ги своите цели.

Она што си го изградил со години може да биде уништено преку ноќ – не е важно, гради.

Чесноста и искреноста ќе те направат ранлив – не е важно, создавај.

Ако им помогнеш на луѓето може лошо да поминеш – не е важно, помагај им.

Ако на светот го дадеш најдоброто од себе, тој ќе ти возврати со удари – не е важно, давај го најдоброто од себе.

Ако правиш добро, тоа ќе го препишат на твоите себични цели – не е важно, прави добро.

Доброто што го правиш утре ќе биде заборавено – не е важно, биди искрен!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПерики од вода | Мажи
Следна објаваСедмата генерација на VW Golf
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР