Графитите повеќе не се ретка глетка во ниеден светски град. Ако некогаш момците и девојките кои изаботуваа графити беа прогонувани и апсени заради тоа што ги сквернават јавните површини, денес самите градски татковци им обезбедуваат платформи на кои ќе може слободно да цртаат и да се изразуваат. Познати се и такви случаи каде самоте општини ги најмуваат ваквите уметници и им плаќаат за да “декорираат“ некоја површина и така да и дадат нов изглед и сјај.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМода од цвеќе
Следна објаваКреативно уништување
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР