Денес сакаме да ви го покажеме футуристичкоит концепт на Тајпеј центарот за изведувачки уметности од страна на американското архитектонско студио B + U.

За развој на дизајнот на овој објект, тие употребуваат уникатен процес кој се служи со користење на реални звуци како основа. Морфологијата и обликот на објектот е дизајниран со звучни бранови, кои се анализираат, а потоа се претвараат во три димензионални вектори.

Предлогот да се изгради еден ваков единствен театар е за да и се даде еден препознатлив печат на земјата која изобилува со богатство од уметници кои чекаат да го претстават својот перформанс на вистинското место.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНека светка | Сенки за очи
Следна објаваШашави предмети
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР