Simone Decker е уметник од Луксембург чија специјалност е уличната уметност, како и поставувањето на апстрактни инсталации во простор. Фотографиите кои ќе ги видите во прилог се дел од проектот “Гуми за џвакање во Венеција“. Тој поставува џиновски изџвакани гуми насекаде низ Венеција и со тоа ги збунува минувачите. Некои парчиња се изџвакани и залепени по улиците, некои се развлечени како мост преку водата, а трети се во форма на балонче кое краси некој плочник. Интересна идеја.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНајвкусните прстени на светот
Следна објаваДупла глетка
Пишувајќи за уметноста, успешно се грижи за шарената страна на животот, за категоријата која ја истакнува величината на вистинската страст и го бои светот. Ставовите и принципите ги креира како резултат на вечната битка помеѓу традиционалното воспитување и либералната наклонетост кон новото време.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР