Близнаците од секогаш биле интересна тема за фотографите. Иако тие се лутат кога ги идентификуваат со нивните браќа и сестри, сепак никој не може да одолее кога ќе види еднојајчани близнаци, а да не искоментира: “Исти се!!!“

Caroline Briggs – фотограф, а инаку и самата близнак го реализираше проектот наречен “Дупла глетка“. За оваа цел таа уппотреби т.н. дупла експозитура и создаде неверојатни фотографии со портрети од близнаци, чии лица се преклопуваат. Ова е навистина интересен проект, бидејќи фасцинантно е кога ќе видите колку всушност нивните лица се слични.

Jemma and Courtney

Pat and Pauline

Sophie and Ella

Stuart and Tony

Victoria and Rachel

Peter and Norman

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР