Smokey Eyes е израз кој значи дека шминката која се нанесува на окото е концентрирана на едно место, а потоа постепено преминува во посветли нијанси. Ефектот може да се постигне со било која боја. Освен со црна и кафена боја, шминкајте се и со црвена, виолетова, сина и зелена боја како и со нивните посветли нијанси.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР