Уметницата Маријана Ериксен-Скот Хансен стана мајстор за правење големи цветни аранжмани од хартија, па дури и Карл Лагерфелд беше нејзин редовен клиент.

Нејзините зачудувачки креации често се направени од неколку илјади хартиени марамчиња. Таа целосно ја разбира човечката потреба за убави работи и затоа се труди да ги создаде нејзините цветни аранжмани.

„Исто како што ни е потребна храната и облеката, така и ни е потребна и убавината. Решив да споделам дел од убавината која ја носам во себе со другите”.

Цветовите од хартија на Маријана е нејзина работа во последните пет години. Во овој период, таа работеше со познати дизајнери како што се Карл Лагерфелд и Виктор и Ролф. Таа има изложено свои парчиња во музејот Хемелс Глас, замокот Воергард и Копенхаген Современа.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР