Приказната што ќе ви ја раскажеме сега е за едно прекрасно место во светот, а можеме да ја започнеме приказната како една бајка …

Зад седум гори и седум мориња, зад седум планини и седум долини се наоѓа едно прекрасно острво. И на тоа острво има езеро. И во езерото острво. И на крајот од сезерото има повторно мало острво кое претставува изгасен вулкански кратер. Ве потсетува на вистинскиот почеток на бајка, нели?

Priča o jednom ostrvu

Имено, на крајниот јужен дел на острвото Лузон, кој припаѓа на Филипините, се наоѓа овој уникатен случај. На острвото Лузон има езеро наречено Тал, во кое се наоѓа и вулканско острво со истото име. И во рамките на ова острво може да се види уште едно мало езеро во кое повторно се наоѓа мала Вулканска точка.

Priča o jednom ostrvu

Можеме да се согласиме дека ова е исклучително ретка и многу интересна убавина, која сведочи за тоа колку нашата планета е сè уште неистражена и дека уште многу убави, а понекогаш дури и очигледни работи чекаат да бидат препознаени и откриени, а можеби тие се во ваша близина.

Priča o jednom ostrvu

Priča o jednom ostrvu

Priča o jednom ostrvu

Priča o jednom ostrvuPriča o jednom ostrvuPriča o jednom ostrvuPriča o jednom ostrvuPriča o jednom ostrvuPriča o jednom ostrvu

СПОДЕЛИ
Претходна објаваВо Полска се отвора најдлабокиот базен на светот!
Следна објаваДве тишини – Анте Поповски
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР