Ако сакате да ги видите дивите животни во природни живеалишта и да уживате во епските предели, тогаш можеби е време да планирате една национална екскурзија во Индија.

Индија има многу национални паркови расфрлени околу своите различни региони, и овие места се дом на некои од најубавите животни и растeнија во светот.

Иако постојат многу национални паркови кои вредат да се посетат низ целата земја, ние ви ги нудите следните десет национални паркови во Индија, кои вреди да ги посетите и да доживеете едно прекрасно, поинакво искуство.

1. Bandhavgarh National Park, Madhya Pradesh 

 

  1. Sundarbans National Park, West Bengal
  2. Great Himalayan National Park, Himachal Pradesh

 

  1. Jim Corbett National Park, Uttarakhand 

 

  1. Ranthambore National Park, Rajasthan

 

  1. Gir Forest National Park, Gujarat 

 

  1. Mudumalai National Park, Tamil Nadu 

 

  1. Kanha National Park, Madhya Pradesh 
9.  Bandipur National Park, Karnataka

10. Jaldapara National Park, West Bengal

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБиблиотеката “Клементинум” во Прага!
Следна објаваСофистицирана сива боја во домот!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР