Zaha Hadid Architects победија на конкурсот и ја добија можноста да ја дизајнираат Sverdlovsk концертна сала на Филхармонијата во Екатеринбург во Русија …

Дизајниран како нов дом за Уралската филхармонија, овој простор има концертна сала со 1.600 седишта, како и помал дел за уживање во камерна музика со 400 седишта. Двете концертни сали ќе бидат поставени во челичната конструкција на покривот на оваа градба, чија форма е инспирирана од звучните бранови.

“Како ехо на физичкиот аспект на звучните бранови, дизајнот на новата филхармониска концертна сала се базира на карактеристиките на музичката резонанца, што создава вибрации на брановите во непрекината, мазна површина”, велат од ова студио.

“Дизајнот ги реинтерпретира овие физички акустични карактеристики за да го дефинира просторот за аудиториумот, кој се наоѓа во внатрешноста на крошната, делуајчќи како да лебди над новиот плоштад, кој исто така е лоби на оваа концертна сала и затворениот урбан плоштад”, додадоа тие.

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваДекоративни идеи за маси инспирирани од есента 2018!
Следна објаваIPDesign дизајнира и изработува уникатен и модерен мебел!
Дивиан Артс е првата и единствена веб страница во Македонија која ги пренесува сите облици на уметност во креативна форма до своите читатели. Целта на Дивиан Артс е да ги врати вистинските уметнички вредности во Македонија, да ја разбуди креативноста и да остане во чекор со последните случувања од областа на уметноста. Патем, да ги едуцира и промовира младите на културно и општествено ниво, да им помогне да се изградат како составен дел од нормалното и професионално живеење, без да заборават на својата креативност и потреба од уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР