Архитектот Emmanuelle Moureaux дизајнираше градинка од сите детски соништа. Сместена во јапонскиот град Фукуока, оваа градинка има карактеристична фасада чија специфичност ја надокнадуваат 63 дрвени штици офарбани во 22 различни бои. Ентериерот на зградата потсетува на убавината на детството, шарени ѕидови, шарени кутии и мебел совршен за детските потреби.

Убаво е да се биде дете, нели?

 

 

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР