Во Обединетите Арапски Емирати, поточно во Дубаи за прв пат ќе биде изградена зграда која ротира. Планирано е таа да биде готова до 2020 година. Секој нејзин дел ќе биде посебно изработен за потоа сите делови заедно да бидат составени во една централна оска. Ќе има 80 ротирачки катови кои ќе бидат дизајнирани на тој начин да изгледаат како постојано да се движат. За да поседувате овде стан ќе ви требаат верувале или не, цели 30 милиони долари. Сопствениците на овие станови ќе ја имаат таа можност да го програмираат својот дом за тој да се движи постојано во насока на движењето на сонцето. Помеѓу спратовите ќе бидат вградени  турбини на ветар кои ќе овозможат  зградата да се напојува со струја. Погледнете ја како ќе изгледа!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМодерни ламби и лустери од Louis Poulsen!
Следна објаваGeox – динамични модели за удобно секојдневие S/S 2017
"Art will remain the most astonishing activity of mankind born out of struggle between wisdom and madness between dream and reality in our mind!"! My main fields of interest are arts and culture, but I am easily adaptable to different types of topics. Intrinsic interest in these two fields, of which I have followed successive developments, and in their singular and profitable union: scientific abstraction and sensory rapture, ephemeral and predictive, the attribute of success and the spirit of ‘innovation. ---------------------------------------------------------------------------------- Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР