Исклучително паметно решение на италијанскиот архитект, Stefano Boeri. Две кули ќе бидат изградени во 2018, кои ќе ги претставуват првите азиски „вертикални шуми“. Овие кули ќе произведуваат околу 60 килограми кислород дневно. 1000 дрва и 2500 грмушки ќе се погрижат за свежоста на воздухот во Нанџинг.

Повисоката кула ќе содржи канцеларии, музеј, архитектонско училиште, а на помалата кула ќе има базен на и хотел „Hyatt“ со капацитет од 247 соби.

Замислете ја убавината на балконите со сето тоа зеленило.

Коментари

коментари

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР