Одделувајќи се само малку од импресионализмот, двајца француски уметници George Seurat и Paul Signac  го воведуваат поинтилизмот во 1886. Кој ли би очекувал дека тој поинтилизам ќе стане тренд во 2016та и тоа кај тетоважите на Ilya Brezinski?

Мајсторот на точките и црната боја во Санкт Петерсбург дизајнира тетоважи кои потсетуваат на стилот на Salvador Dali. Со својата техника добива 3D сенчење, кое не е возможно со друга техника за тетовирање. Неговите дизајни се предоминантно еднобојни, што дава уште поголема впечатливост.

Погледнете за што се работи.

00

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваChanel Beauty Talks | Тајните на убавината на познатите
Следна објаваИнтересни теглички за цвеќе во домот!
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР