Новата апликација која  што е наречена “Tilt Brush” ги помести границите на возможното на полето на уметноста. Корисниците коишто ќе носат HTC VIVE очила ќе може само со еден потег со дигиталната четка да насликаат се што ќе замислат.

Креаторите на оваа револуционерна апликација веруваат дека наскоро сите оние кои се занимаваат со некаков вид на уметност ќе можат да се служат со неа.

Група на уметници биле поканети во Култулорошкиот институт на Google во Париз каде што имале можност да ја испробаат оваа нова технологија. Тие го опишуваат ова искуство како да го напуштиле дводимензионалниот свет и ги резбале своите слики. Веќе се размислува како може да се примени оваа технологија за приредување на инсталации и изложби во музеи и галерии.

DisneyVRAnimating_Feature_09122015

google-acquires-tilt-brush

maxresdefault

maxresdefault (2)

Tristan-Reidford-Tilt-Brush-Creation

tilt brush newegg gamecrate (3) j

Tilt Brush

tilt-brushSnapshot_07-adi-robertson.0

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР