Познатата италијанска компанија “West Way Architects” е одбрана како главен проектант при реновирање на една стамбена зграда во Милано,.Италија. Станува збор за едно необично реновирање, односно поставување на внатрешна градина во која се поставени две вертикални дрвја кои се развиваат по вертикала низ два големи елипсовидни отвори кои наликуваат на две големи очи. Токму во нив гледаат 25 стана од оваа зграда кои се поставени периметрално на атриумот, со што овој ” зелен момент” добива вистинско значење на простор со акцент на природниот одмор и мир.

Интересен проект, зарем не!

Погледнете како изгледа сето тоа.two-trees_151015_07

two-trees_151015_04

two-trees_151015_03

two-trees_151015_06

two-trees_151015_01

two-trees_151015_05

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЗа сите љубители на домашните миленици
Следна објаваХантер чизмите се тотален есенски хит!
Со повеќе од солидни познавања на класичната уметност и со исклучителнo познавање на француската мода и стил на живеење, Маја ја презентрира убавината на уметноста во посебните мигови на секојдневието, нагласувајќи го акцентот на идиличните егзотични патувања. Формалната цел на убавината е страста на љубовта; (нејзина омилена изрека).

НЕМА КОМЕНТАРИ