Уште еден нов вџашувачки проект ќе ја симболизира британската престолнина. Луксузен базен кој ќе биде изграден помеѓу два апартмани во областа Nine Elms во срцето на Лондон. Овој невообичаен „мост“ ќе биде долг дваесет и пет метри, а длабок само три. Највпечатливо е тоа што базенот ќе се наоѓа над десет ката од дворното место.

City officials have given developers permission to build a transparent aquarium-like swimming pool hanging 10 stories above the ground.

0001

Проектот ќе биде реализиран од страна на Ballymore Group, додека нејзиниот основач, Sean Mulryan е со идеја за реализација на уникатно чувство на пливачите – лебдење десет ката над централен Лондон.

0004

Архитектурата во Лондон не знае за пауза. Едноставно го следи својот поттик и користејќи ги сегашните ресурси, создава строги идни принципи, притоа оставајќи белег од секој момент во времето на кој Лондон сведочел.

0003

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПет начини како да изгледате попривлечни!
Следна објаваБегство во друг свет преку фотографија
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ