За мене фотографијата е друг свет, нешто различно,место каде што можеш да одиш катадневно и да сонуваш колку што сакаш.Немаш ограничувања, се зависи од тебе и твојата фантазија.

Пред да фотографирам, замислувам каква треба да биде сликата. Размислувам за ситуацијата која би сакала да ја создадам. Секогаш ги запишувам моите идеи на хартија, понекогаш и цртам што сакам да креирам со таа идеја. Кога се навраќам на моментот на фотографирање, посакувам да можам повторно да ги почувствувам истите емоции од тогаш. Исто така сакам да патувам и да откривам нови места. Секогаш се трудам да најдам врска помеѓу моделите и природата. Сакам да раскажувам приказни со моите слики, да инспирирам луѓе. Се надевам дека ќе ми се придружите на моето патување.

од Јована Рикало

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography4__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography25__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography28__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography27__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography32__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography15__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography37__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography30__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography22__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography19__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography2__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography36__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography20__880

I-express-my-thoughts-and-feelings-through-photography14__880

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБазен во височините на срцето на Лондон
Следна објаваВино Скоп 2015 – многу љубов, вино и музика
Пилотот кој раководи со летот кој ја открива креативната страна на животот е вечен поддржувач на широката палета уметности, со хиперактивен печат. Без ефект на изненадување поради уметничкиот допир од мали нозе и израснувањето во семејна атмосфера на вистински уметници прават од него модерен боем, шармантен екцентрик, вистински гурман, патувач и трагач по креативитет низ секој агол на планетата. Затекнат во маркетингот и односите со јавност, не успева да се оддели од креативниот максимум во секоја сфера на живеењето.

НЕМА КОМЕНТАРИ