Во октомври 2015 година ќе биде пуштен во употреба највисокиот и најдолгиот мост на светот. Се наоѓа во националниот парк Zhangjiajie во Кина. Дизајниран е од страна на израелскиот архитект Haim Dotan. Во должина од 42км, посетителите ќе може да уживаат во прекрасните пејсажи на националниот парк. Ако мостот во Grand Canyon е на 2.150м надморска височина овој мост ќе биде на 3.000м надморска височина. Мостот нема да биде само туристичка атракција, тука ќе биде и модна писта во одредени прилики, но и ќе биде искористен за Bungee Jumping.150518102215-zhangjiajie-glass-bridge-04-super-169

glass-skywalk-6[2]

glass-skywalk-1[2]

150518102214-zhangjiajie-glass-bridge-03-exlarge-169.jpg

Glass-Skywalk-China

Tourists walk on a bridge covered by frosty fog on the Tianmen Mountain resort in Zhangjiajie, Hunan province, January 29, 2015. Picture taken January 29, 2015. REUTERS/Stringer (CHINA - Tags: ENVIRONMENT TRAVEL TPX IMAGES OF THE DAY) CHINA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN CHINA - RTR4NJHB

33

maxresdefault

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР