Сме слушнале дека Италијанците се меѓу ретките кои знаат да живеат. Избувливи, безнадежни романтичари и ја внесуваат својата душа во се она што сакаат да го прават. Еден несекојдневен пример е Luciano Pia, архитект и занесник во природата.

Специфичен проект се со цел да се врати зеленилото барем во дел од урбаниот италијански град, Торино. Апартмански комплекс кој наликува на џиновска куќа на дрва. Се е добро осмислено. Терасите се намерно направени асиметрично, се со цел да не го попречуваат растот на дрвата. Во дворовите има мали базени кои се совршени за освежителна релаксација за време на летните денови, заштитени од градското загадување.

Бројот на дрвата изнесува точно 150, што го прави воздухот чист, не само за жителите на комплексот, туку и за целиот град.

Апартманскиот комплекс е завршен во 2012, а се наоѓа на следната адреса: „Via Chabrera 25“ во Торино. Можете на Google maps да го погледнете тука.

07

10

09ж

00

12

02

01

04

08

03

11

05

13

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМагичен чоколаден десерт
Следна објаваУбави и модерни станови (2.дел)
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ