Врската и односот меѓу природата и човештвото е комплициран, човекот мора да ја користи природата, да живее во хармонија со неа, но да внимава да не го наруши нејзиниот баланс и начин на функционирање.

Факт е дека не секој човек е роден и може да издржи да работи затворен во канцеларија, не секое животно може да преживее затворено и не секое растение и се потчинува на цивилизацијата. Фотографиите што следат се доказ за истрајноста и долготраjната борба на дрвјата со цивилизацијата. Бавно, но сигурно тие го надминуваат бетонот и создаваат свое катче во отуѓениот свет на човекот. Можеби нема да се согласите со нас, но ние ова би го сместиле во улична уметност, каде како главен уметник се јавува природата.

27

26

25

24

23

22

21

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСтан за модерен маж
Следна објаваIKEA | Каталог 2015
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ