Во човековата природа е помтењето на лошите работи за сметка на добрите работи. Можеби некој Ви направил многу добри работи, но сигурни сме дека е една лоша постапка натежнува на вагата.

Толку сме зафатени гледајќи го „лошото“ што веќе не го препознаваме „доброто“. Се смееме секој ден, но солзите кои сме ги пролевале можеби и пред цел месец повеќе ни се врежуваат во мислите.

Заборавете на тоа, животот е сега и овде. Секој насмевка е драгоцена, без разлика дали се работи за глупава шега, добар виц, љубезност, или изненадување од саканите. Ценете ги насмевките. Тие се пренесуваат, смеењето е заразно, позитивната енергија се дели. Смејте се и исцртувајте насмевка на лицата на оние кои Ви значат.

Сечија насмевка е драгоцена.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваMини стан со сладок дизајн
Следна објаваФото на денот | Анархија во Париз
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ