Нашите познавања од говорот на телото кај мачките можеме да речеме дека се на солидно ниво. Знаеме кога се среќни, а кога уплашени, запознаени сме со нивната потреба од често галење и играње. Но, колкав дел разбираме од она што нашите миленици сакаат да ни го кажат?

 

Аниматорот Cindy Suen направи интересно едукативно видео поврзано за говорот на телото на најслатките миленици – мачките. Во него се прикажани положбите за време на страв, концентрација, среќа, несигурност, комфор…

Видеото покажува колкаво влијание имаат ушите на мачката за да се открие нејзиното вистинско расположение.

СПОДЕЛИ
Претходна објаваСемеен стан со одличен дизајн
Следна објаваНајдоброто од Lindsey Stirling
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ