Што е љубов? Пронаоѓање на сродна душа на прв поглед, или пак, вљубување во сите негови/нејзини несовршености? Колку пријатни и непријатни емоции повлекува со неа? Односно, некој што навистина Ве сака гледа колкав хаос може да направите, колку нерасположени може да бидете, колку тешки сте за справување и колку багаж носите со себе… но, тој/таа навистина Ве сака во својот живот и радо ќе Ви помогне да се отпакувате.

Оригиналниот наслов на оваа анимација е “A quoi ca sert l’amour”, краток анимиран филм со интересна француска музика којшто ќе Ве насмее и разнежни инстовремено. Маж и жена се заљубуваат – штом се заљубат, каков љубовен хаос ги очекува?

СПОДЕЛИ
Претходна објаваКнижевни брошеви | House of Ismay
Следна објаваФотографии кои пркосат на гравитацијата
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР