Ако погледнете одблизу на работата на дизајн-студиото House of Ismay, тогаш ќе воочите дека најчест облик е животинскиот. Навистина чудно, затоа што нивната креативна работа се базира врз инспирацијата од класичните книги, така што не тера да се запрашаме… дали сите класични автори навистина пишувале за животни, или нивната своевидна ономатопеја премногу го доближува човекот и неговите страсти кон животинскиот свет?

Избор на стара класична книга, нажалост исечена во форма, со соодветен акцент на соодветното дело до создавање на минималистички брош. За на сако, чанта, наметка – дали и Вам Ви делува дека Пајажината на Климентина и Животинска фарма имаат ист главен лик?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваDisney постери – Nothing’s Impossible
Следна објаваШто е љубов?
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР