1970 Pontiac Firebird

Pontiac Firebird - автомобил кој е произведуван од страна на General Motors од 1967 до 2002. Втората генерација на Pontiac Firebird  беше одложена до 26 Февруари...

Оплеменет брак

Откако се мотивиравме согласно интересните предлози за брак, Ви презентираме еден романтичен концепт на венчален прстен - кој, во својата суштина е сребрен, но...

Алфабет – полица

„Ангели и демони“ во првиот отвор во форма на „А“, „Белата кралица“ веднаш десно во „Б“ - се додека не ги исполните сите букви...

7 бенифиции на читањето

Општо-познат ни е фактот дека на светот, постојат 2 категории на луѓе: оние кои сакаат да читаат и оние кои не сакаат. Некаде меѓу...

Во прво лице со книгите | Книжарница Paagman

Во главниот центар на националната библиотека во Хаг, Холандија, дизајнирана е мала земја на книжевните чуда чиј извонреден ефект се должи на големото растојание...

Како живеат сиромашните?

Еден ден, таткото на едно многу богато семејство го зеде својот син на патување во едно сиромашно село со цел да му покаже како...
video

Најмалата куќа на светот

Куќата од еден метар квадратен  е дизајн на Van Bo Le-Mentzel. Има четири тркала за полесен транспорт, во неа можете да седите, јадете, работите, а...

Фото на денот | Војна и мир

На фотографијата се прикажани група хипици на кои војската им се заканува со оружје а тие возвраќаат со љубов и мир. Во каков свет...
video

Збор како слика

Создавајќи визуелна презентација на одредени зборови, користејќи ги само буквите од кои се состои тој збор е интересен проект на њујоршкиот уметник Ji Lee....

Визуелни зборови | Марија Попова

Доколку како дете сте уживале во детските наслови и доколку како родител тежнеете истото уживање да го пренесете на Вашите деца, тогаш потгответе се...

Фото на денот | Daddy’s little girl

Дали некогаш сте се запрашале што значи да се биде „Daddy's little girl“? Одговорот на овој феномен лежи во постоењето на типот на ќерка, која...
video

Симпатична пародија на „Niggas in Paris“

„Читаме толку многу што едвај не пронаоѓаат во библиотеките“ - точно тоа и го прават, како победници во наптреварот за најдобра пародија на "Niggas...