Најдоброто од креативната и интерактивната улична уметност!

Street art е уменост, која се повеќе е пред светлата на рефлекторите и тоа заслужено. Денес уметниците не излагаат исклучиво само во галериите и музеите,...

Yayoi Kusama-цветна инсталација во Мелбурн

Секогаш оргиналната и интригантна јапонска уметница Yayoi Kusama која е обожувана ширум светот и со својата најнова изложба-инсталација повторно успеа да ги "шокира" своите...
video

Ремек дела создавани во текот на 500 години

Да и тоа е возможно, за само 3 минути да пропатувате низ делата создавани 5 века. Патување низ 500 години во создавањето на женски портрети,...

Принцезите на Дизни во улога на лоши ликови

Hеrr Nilsson е уличен уметник кој ја отсликува темната страна на принцезите на Дизни, ги претставува во издание на кое не сме навикнати да...

Улични пораки – бездомниците постојат

Во секој град, особено во големите метрополи постојат луѓе без покрив над главата, луѓе кои немаат ниту скромно место кое би го нарекле дом....

Самовили направени од жица

Самовили кои држат глуварчиња, цвет или испуштаат срциња можат да се најдат низ парковите во Велика Британија. Направени од нерѓосувачка жица од челик, ова...

~Во царството на детската уметност со Доротеј Нешовски~

Создавањето на уметност уште од мали нозе е извонреден начин преку кој едукаторите и родителите ја имаат таа можност да го следат развојот на...

Безлични фигури | Clare Elsaesser

Clare Elsaesser е уметник кој во последните две години со полно работно време се занимава со уметноста. Нејзините слики претставуваат прекрасна колекција на женски...

Нова зора во Финска

Совршениот момент кога новиот ден се буди е во фокусот на финскиот фотограф Mika Suutari. Прекрасните фотографии ја покажуваат магијата на изгрејсонцето, раѓањето на новиот ден...

Женски приказни | Carol Rossetti

Кога Carol Rossetti, графичкиот дизајнер од Бразил започна да објавува дел од своите илустрации со мотивациона содржина посветена на жените, најмалку претпоставуваше колку популарни ќе...

Мурал на разбранувано море од Jake Aikman

Jake Aikman слика сцени кои ја достигнуваат мистеријата на природата. Драматично разбранувано море и мистични тропски шуми се негова најчеста инспирација за делата со маслени...

Цветни илустрации претворени во интересни фотографии

Обични илустрации можеби не прават добра фотографија која може да се најде на ѕид, но илустрации надополнети со вистински цвеќиња, потоа фотографирани и ставени...