Лондонскиот уметник Margo Tugarina го илустрирала своето маче во стилот на најпознатите уметници. Илустрациите се направени за натпреварот “20 portraits of one character in different styles of famous artists” и го освоиле првото место.

Сите 20 илустрации можете да ги погледнете тука.

edvard munch
во стилот на Edvard Munch
gustav klimt
во стилот на Gustav Klimt
henry rousseau
во стилот на Henri Rousseau
leonardo da vinci
во стилот на Leonardo da Vinci
pablo picasso
во стилот на Pablo Picasso
peter paul rubens
во стилот на Peter Paul Rubens
raphael
во стилот на Raphael
van gogh
во стилот на Vincent Van Gogh
andy warhol
во стилот на Andy Warhol

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР