Верувале или не, ама во малото кинеско село Guangxi, за национално богатство се смета женската коса. Да, добро прочитавте, драги наши читатели. Селото кое што е познато и по уште едно име, а тоa е “Long Hair Village”, должината на косата на овдешните жени изнесува и до 2м. Селото минатата година влезе и во Гиносовата книга на рекорди. Традицијата на овие жени е да ја шишаат нивната коса само еднаш во животот а тоа кога ќе станат полнолетни односно кога ќе наполнат 18 години. Потоа тир ја даваат на своите мајки и баби кои што од неа прават рачни ракотворби.

Huangluo3

Тајната на овие жени за нивната убава и сјајна коса е во тоа што тие не ја мијат со обичен шампон туку со ферментирана оризова вода. Можете и вие драги дами да го испробате овој шампон кој се состои во следново; Во еен лиар вода ќе ставите малку ориз и ќе го варите пет минути. Потоа откако ќе го исцедите оризот водата во која се варел ќе ја оставите да се олади. Откако ќе се олади ќе ствите десет капки етерично масло од рузмарин или лаванда и убаво ќе промешате и смесата е готова за користење. Едноставно ,нели!! Вреди да се проба!!

Huangluo-hair

rexfeatures-3645155a

Huangluo7

rapunzelchine

huangluo10

hunagluo11

hunagluo9

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР