Скриени во внатрешноста на една слика, Oleg Shuplyak создава две слики во едно, создавајќи оптички илузии. Зад внимателно поставени објекти, карактери, бои и сенки, украинскиот сликар создава прикриени фигури кои се во втор план. Погледнете внимателно и ќе ги препознаете ликовите на многу познати личности меѓу кои Џон Ленон, Пикасо, Фројд, Дарвин, Винсент ван Гог. Многу уметници се согласуваат дека користењето на овој стил во сликарството бара голема умешност на балансирање на две идеи и нивно претставување во една слика. Ги гледате двете слики?

21

22

23

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34..

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНадреални фотографии | Joel Robison
Следна објаваРустична куќа со топол амбиент
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР