Роден во Лаос, со моментално живеалиште во Франција, Van Tame е сликар кој инспириран од динамичниот живот на улиците во Лондон и Њујорк создава прекрасни слики. Слики кои ја отсликуваат енергичноста на улиците во големите метрополи. Полни со живот ни овозможуваат да го почувствуваме движењето и брзото темпо на живот, без да направиме ни чекор.

Van слика на големи платна, просечната големина изнесува околу 4×3 метри. Користи силни бои и заматени форми кои го доловуваат чувството на одредено место без потреба од посебен детал.

2

3

5

6

7

8

9

10

11

СПОДЕЛИ
Претходна објава3D принтан фустан за Dita Von Teese
Следна објаваКуќичка како од сказна
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР