Изгубениот хоризонт | Shangri-La

Shangri-La е мала град-држава која се наоѓа провинцијата Јунун, во Тибет, југозападна Кина. Старото име на ова место беше Zhongdian, се до 2001-та година...

Не дозволувајте да изгасне Надежта!

Четири свеќи полека догоруваа во една соба ... А наоколу беше толку тивко што јасно можеше да се слушне нивниот разговор. Првата рече: - Јас сум Мирот! Но,...

Само кога би знаеле…

Луѓето мислат дека Ве познаваат премногу добро, нели? Креативните луѓе се внесуваат толку многу во нивните обврски, работа, семејство, пријатели, што секојдневно психички се трошат. Стојат...

Цитати од Оскар Вајлд

Ирскиот писател и поет Оскар Вајлд важи за еден од најдуховитите литературни генијалци што некогаш чекореле на Земјата. Во неговата ризница на дела се...
video

Доближување на децата до книгите | Bookaroo

Назад во 2008 година, кога во рекорден период од три месеци од страна на селективно избрани, малку луди, но пасионирани книго-холичари никој не претпоставуваше...

Модни детали од париските улици | Четврти дел

Ви го прикажуваме последниот дел од "уловените" модни детали од Париз. Вешто комбинирање, микс на стилови и фантастични модни додатоци кои се надеваме дека набрзо...

Божиќна колекција на Дејвид Бекам за H&M

Дејвид Бекам продолжува со дизајнирање и како заштитно лице на дел од машката облека за H&M. Ви ги претставуваме фотографиите од Божиќната кампања, фотографирани...

Поглед од небо | Luc Busquin

Се изгледа поинаку од височините, сфаќаме колку сме мали во однос на земјата, но сепак тоа не значи дека не сме способни за големи...

CINEDAYS 2012 | Денови на квалитетни филмови

Да ја исплакнеме сапуницата од себе е мотото под кое што ќе се одржи овогодинешниот фестивал за европски филмови CINEDAYS 2012, почнувајќи од утре....
video

Исак Њутн | Најдобрата идеја

"Best Idea Ever" е кратка анимација инспирирана од приказната за Њутн и начинот на кој тој ја формулирал неговата теорија за гравитација,анализирајќи го падот...

Џиновски чевли од тенџериња | Joana Vasconcelos

Без разлика дали сакате да готвите и дали ги следите модните трендови, факт е дека во домот на секоја жена има колекција од кујнски...

Рециклиран дом од отпадоци

Чување на природата, категоризирање на отпадоците, како и употреба на материјали кои не и штетат на атмосферата говори за нивото на Вашата еколошка свест,...

25 фотографии уловени во вистинскиот момент

Вистинскиот момент е важен за се во животот. Ви споделуваме 25 фотографии кои се уловени во вистинскиот момент и делуваат: неверојатно, комично и оригинално....

Star Wars илустрации | Achilles Zsolti

Филмската франшиза Star Wars има статус на култна во филмската индустрија, со бројна "армија" на фанови и огромен комерцијален успех. Истата, неколку децении наназад...
video

Џиновска виолина

Доколку Гуливер реши да направи прoшетка по светов сигурно ќе може и да отсвири нешто на  инстументи направени по негова мерка. Видеото  кое што...
video

World War Z | Пост – апокалиптична борба

Гери Лејн, вработен во Обединетите Нации во  постојана трка со времето и судбината се обидува да најде начин да го спречи социјалниот колапс и...