Режисерите и нивните најчести музи

Добриот филм зависи од многу носечки фактори, но фундементот за генијално филмско остварување лежи во односот  помеѓу режисерот и актерот во главниот лик на...

16.Скопски филмски фестивал

Со богата понуда од филмски наслови, меѓу кои и најновите остварувања на еминентни имиња од светската кинематографија, започнува уште едно, 16-то по ред издание...

Најпожелните Дизни ергени

Речиси и не постои девојче од генерациите кои пораснаа со Дизни анимираните филмови, што не било заљубено во некој од овие фиктивни цртани ликови....

Книга vs. Филм

Никогаш не судете ѝ на книгата според нејзината филмска адаптација. Тешко е да се каже дека адаптираните литературни достигнувања на големото платно како предизвик, историјата...

Кога срцето ти се смее, тогаш најдобро време да започнеш е…

Затоа појди со мене, каде соништата се раѓаат, а времето не е никогаш планирано. Само размислувај за среќни нешта, и твоето срце ќе лета...

Песочни скулптури на ликови од филмови

Weston Sand Sculpture Festival е можност за уметници од целиот свет да добијат можност да ја покажат својата умешност. Оваа година темата на фестивалот...

Тарантино во Pinguin Books формат

Ако навистина бидеме искрени за нашиот став по повод надворешниот изглед, амбалажите и атрактивноста на прв поглед - тогаш, ќе си признаеме дека не...

Модни изгледи од филмови

Интересна серија фотографии со модни изгледи инспирирана од ликови од познати филмови како Marty McFly, Gordon Gekko, Blues Brothers, Forrest Gump и други, изработена...
video

Игрите на гладните | Honest trailers

„И затоа беше решено и оваа година, сите области на Панем да понудат во своја чест - еден млад човек и една млада жена...
video

Македонскиот Петар Пан | Интервју за Игор Маџиров

„Игор Маџиров. Душа – памук! Црвена коса – оган! Mаж - дете! Игор, Малиот Принц од бајките, прерано замина на својата планета. И стрпливо не...

Поуки од Beyonce | Life Is But a Dream

На 16-ти февруари, Beyonce во својот автобиографски филм понуди увид во нејзината кариера и личен живот. Во филмот зборува за нејзиниот абортус, нејзината интензивна...

Прирачник за оптимисти | Silver Lining Playbook (2012)

Филм за eмоции, оптимизам, растројство и свеж почеток, Прирачник за оптимисти (Silver Lining Plаybook) e смешна, истовремено приземјена драматична приказна и многу повеќе од...