Автомобилите и филмовите, постојано испреплетени, во постојана борба за надмоќ, иновација, привлекување на свои обожаватели, освојување на страста на возачите и гледачите. Но и покрај натпреварот тие се во една нераскинлива врска, во филмовите им се дава посебно место на автомобилите и токму тие се витален дел од структурата на  повеќе филмски приказни.

Jesus Prudencio, шпански графички дизајнер, инспириран токму од таа врска создава серија насловена како „Автомобили и филмови“, постери на кои се претставени добро познатите автомобили од култни филмови.

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

Коментари

коментари

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПоетски описи на Париз
Следна објаваЗамена на улогите | Hana Persut
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР