Историски, комедични, класични или комерцијални… зар е важно, се’ додека уживате во нив? За некои од примерите кои следуваат во прилог, можеби ќе се изненадите дека филмот е практично базиран врз книга (а патем, повторно ќе се запрашате кој победи во битката книга vs. филм), а уште повеќе ќе Ве замисли неговиот оригинален наслов. Да, можеби „не може да стекнете 500 пријатели без да создадете неколку непријатели“ е навистина длабок израз – но, реално никогаш не би Ве привлекол како наслов!

Поучни или релаксирачки – следуваат 13 насловни страници на филм со оригиналниот наслов на книгата врз која се базирани… кој од нив Ви се чини најкомпатибилен?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

СПОДЕЛИ
Претходна објаваValentino | Есен/зима ’13/’14
Следна објаваФото-приказна | Blushing Bride Studio
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР