,,Јавна проба”- Марија Каева со свој концерт во клубот Јавна Соба

Јавна Проба е искрена и сериозна музичка понуда, која ви носи висококвалитетен авторски бенд секоја седмица, во еден од најромантичните концертни простори во градот. Поткровјето...

Хуманитарен концерт за настраданите во Сирија и Турција на Факултетот за...

Кога човештвото се соочува со вакви трагедии и искушенија секој започнувајќи од себе треба да даде нешто свое за нов почеток. Болката за изгубен...

За љубителите на свеж звук и креативен музички израз – концерт...

За сите љубители на свеж звук и креативен музички израз - концерт во живо на Енес Беговски во Бар Нагоре! Енес Беговски е музичар кој...

Презентации и разговори со уметници од локалната уметничка сцена во КСП...

Во рамките на новиот проект 'Arts Hub' кој се реализира во културно-социјалниот простор КСП Центар Јадро, во приодот 2023/24 година ќе се  реализираат серија...

“Севда”- Концерт во Македонската Филхармонија

Најубавите љубовни песни од Балканот ќе ја исполнат Филхармониската сала на 16 февруари со почеток во 20.00 часот во сосема ново оркестарско руво преку...

5 концерти на Каролина, Дуке и Исмаил во Македонската филхармонија

,,Песни за љубов и копнеж” од Каролина, Дуке и Исмаил, кој во пакет претставува студиски албум и концертна промоција на истиот кој ќе се...

,,Оревокршачка” – Новогодишно-божиќна бајка во МОБ

? Балетот „Оревокршачка” е волшебна, новогодишно-божиќна бајка - мириса на снег, карамела и на цимет. Обоен е со црвено, златно и со бело. Веројатно...

Јубилејна изложба: 55 години КИЦ

Културно-Информативниот Центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на јубилејната изложба: 55 години КИЦ, која ќе се отвори на 15.12.2022...

Дедо Мраз околу светот со Џуџе и Џиџе Џуџевски (Новогодишен концерт...

Дедо Мраз околу светот со Џуџе и Џиџе Џуџевски (Новогодишен концерт за деца) во Македонската филхармонија.   Македонската филхармонија ве води на новогодишно патување околу светот...

Хумантарна аукција на ‘Атеље за сликање и цртање’- средствата ќе бидат...

  Да бидеме хумани, и да направиме добро дело за  децата без родители кои престојуваат во Детскиот дом ,,11 Октомври" Кој сака да направи добро дело,...

Учество на “SOLAK Gallery & Concept Store’ на Меѓународната изложба ...

Меѓународната групна изложба „Уметнички состав“ e авторски проект на тројца уметници, Наташа Будимлија Крстиќ, Алина Гадомски Тодоровиќ и Милица Савиќ, истата беше поставена во...

Небесник (Celestial)◇Изложба на Марина Убавкова во Домот на културата -‘Иван Мазов...

  Марина Убавкова -- архитект по професија и академска сликарка, отсекогаш знаела дека уметноста ќе биде приоритет низ нејзиниот животен пат. Зад себе има реализирано...