Дедо Мраз околу светот со Џуџе и Џиџе Џуџевски (Новогодишен концерт за деца) во Македонската филхармонија.

 

Македонската филхармонија ве води на новогодишно патување околу светот со помошниците на Дедо Мраз, Џиџе Џуџевски и Џуџе Џуџевски, кои од Лапонија ќе допатуваат во Македонија.

Оркестарот ќе ве поведе на музичко патување околу светот со делата на: Штраус, Хачатуријан, Копланд, Бизе, Чајковски…

Ваша задача е да им помогнете на Џиџе и Џуџе да ја исполнат задачата која им ја постави Дедо Мраз – да однесат подароци на дечињата од целиот свет.

? Диригент: Џијан Емин

? Аниматор: Мартин Јордановски

Фб настан на Македонска филхармонија 

НЕМА КОМЕНТАРИ