Најубавите љубовни песни од Балканот ќе ја исполнат Филхармониската сала на 16 февруари со почеток во 20.00 часот во сосема ново оркестарско руво преку аранжманите на Дијана Илковска Имери-(диригент и аранжер) и двајцата специјални гости!

_______________________________________

? Диригент: Дијана Имери Илкоска

? Солисти: Божо Вречо – вокал (Босна и Херцеговина)

? Васил Хаџиманов – пијано (Србија)

 

? Програма: Љубовни песни од Балканот во аранжман на Дијана Имери Илкоска.

__________________________________________

1. „Жуте дуње“

2. „Да зна зора“

3. „Ко ли ночас милује ти косу“

4. “Tuke kamerav (I barval pudela)”

5. „Кажи, кажи либе Стано“

6. „Сношти сакав да ти дојдам“

7. “Ne bankat shkollore moj mike”

8. „Ајде дали знаеш, паметиш Милице“

9. „Од љубов не се бега“

10. „Што те нема“

11. „Свирајте ми тихо, тихо“

„Севда“

__________________________________________

➡️ ФБ НАСТАН

https://facebook.com/events/s/%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%B4%D0%B0/829868028077640/

 

НЕМА КОМЕНТАРИ