КАКО МОЖЕШЕ?

Како малечко кученце те забавував со своите лудории и те засмејував. Ме сметаше за свое дете и покрај неколкуте изџвакани кондури и униптени перници,...

Најубавата новогодишна честитка

Овој пат, ангелите на Victoria's secret изненадуваат позитивно - без експлицитна музика, без трендовски парчиња долна облека: ни ја честитаат Новата 2012 во секси...

Исполнета Божиќна желба

Видеото во продолжение е уште еден доказ дека најдобрите подароци и желби што можеме да ги посакаме, едноставно немаат цена. Единствената желба на ова...

За добра ноќ

Уште едно позитивно изненадување за оние кои се бесрамно вљубени во сите жанрови на книги: постелнина која илустрира отворена книга, црно-бел пејсаж на две...

Музика која го обедини светот

"Без разлика на тоа кој си, без разлика на тоа каде одиш во животот, во одреден момент ќе почувствуваш потреба, да имаш некој кој ќе...

Не е важно | Биди човек !

Човекот е неразбран, нелогичен и себичен. НЕ Е ВАЖНО. САКАЈ ГО! Ако правиш добро, тоа ќе го припишат на твоите себични цели. НЕ Е ВАЖНО. ПРАВИ ДОБРО! Ако...

Не се откажувајте!

Дали некогаш сте се почувствувале повредени? Какво прашање, зарем не?! Сите ние барем еднаш во животот сме се почувствувале како се да се руши врз...
video

Малиот принц

Изгледајте ја култната сцена од филмот "Малиот принц" и  размислете.... „Само со срцето може да се гледа добро;Она што е суштинско е невидливо за окото.“  

Во кој правец се движиме?

Ова е време каде што има многу на излог, но малку во магацинот, време кога технологијата ќе може да ти ја донесе оваа порака...
video

Прекрасен свет

“...Го гледам небесното синило, и облаците бели, и светлината на денот, пријатна ми е и темнината на ноќта,  И си велам: КОЛКУ Е ПРЕКРАСЕН СВЕТОТ.. !!!” Земјата е...
video

Моменти

Колкумина од нас обрнуваат внимание на првиот сончев зрак кој се пробива низ ролетната или на поздравот од соседите наутро? Дали некој од нас...

Разбудете се !!!

Поголемиот број од луѓето се будат заспани. Се раѓаат заспани, живеат заспани, се женат и се мажат заспани, ги одгледуваат децата заспани, умираат заспани,...

Можам ли да купам еден час од твоето време?

Се вратил таткото од работа дома, уморен, нервозен и го нашол својот 5-годишен син како го чека на вратата. ”Тато, може ли нешто да те...

‎12 МОЛБИ НА ЕДНО КУЧЕ

Мојот живот трае од 10 до 15 години. Секое разделување со тебе за мене значи патење. Размисли за тоа пред да ме земеш. Сакај ме...

Мојата мајка

Мојата мајка имаше само едно око. Ја мразев...беше срамота за мене. Во нашето училиште подготвуваше храна за учителите и за нас. Еден ден додека уште...

Моќта на фантазијата

Можеби сметате дека фантазијата е само за мали деца, но, таа е многу повеќе од „едно малo дете кое си го врзува ќебeто околу...