video

Каква боја е огледалото?

Бојата е резултат на интеракцијата на светлосниот спектар со светлосните рецептори во окото. Категориите на боите и физичките спецификации на бојата исто така се поврзани со предметите, материјалите, изворите...
video

Цртање со светлина

Интересно видео за уметноста на цртањето со помош на светлина, во изведба на Jinpei Washiro од Јапонија. Во овој случај добрата идеја може буквално...
video

Bias of Thouths | Оптичка илузија

Брилијантен дизајн на полица за книги, како креација на Clarke Hopkins Clarke Architects која се базира на илузија позната како Impossible Fork, односно Blivet....
video

„Gangnam style“ во оркестрална изведба

„Gangnam“ стилот, во изведба на Јужнокорејскиот рапер PSY изминативе два месеца стана најпопуларното виртуелно видео ширум светот. Овој пат „ Gangnam“ заразата доаѓа од...
video

Пародија од интрото на „Pixar“

„Pixar“ e американското филмско студио за анимација кое стои зад филмовите „Toy story“, „Finding Nemo“,  „A bugs life“ и многу други.  Популарното инторо на...
video

Кога храната ќе стане инструмент

Ова е една од неколкуте „вкусни“ рекламни анимации  во режија на  Breno Pineschi  и Rafael Casas. Се работи за реклама наменета за „Do Bem“...
video

Нацртајте реалистично око

Кратко видео кое ќе ви помогне да нацртате реалистично око. Следете го видеото внимателно и обидете се да цртате чекор по чекор , се...
video

True romance | Храброста да се сака

Британското петочлено студио Citizens! со инспирација од двојки кои се бакнуваат за време на немирите во Ванкувер долж 2011тата, отелотворени во дефиницијата дека „начинот...
video

Телефонски говорници како аквариуми

Телефонски говорници трансформирани во аквариуми со златни рипки низ неколку градови во Јапонија беа дел од проект на студентите од Kyoto Универзитетот за Арт и...
video

Стивен Џонсон | Од каде доаѓаат добрите идеи?

Еден од најиновативните и популарни мислители го поставува импративот на „Од каде доаѓаат добрите идеи?“ - Стивен Џонсон, преку својот бестселер со наслов „Се...
video

Париз vs Њујорк | Една бајка, два града

Режија на Tony Miotto, базирано врз книгата на Vahram Muratyan од Pinguin Classics езгистира како доказ дека наједноставните работи во животот се, впрочем најубави....
video

Живот низ клавишите

Доколку живеете со музика, креирате од љубов и со љубов,  вашиот живот започнал да ткае нова приказна. Никогаш иста, никогаш видена, спонтана и променлива....
video

Можностите на една Нула

Родена во светот на броеви, угнетената Нула открива дека преку определувањето, храброста и љубовта - од ништо може да настане нешто. „Нулата“ е анимација...
video

Најдобриот мотивационен говор

Секогаш треба да наоѓаме добар извор на мотивација со поставување одредени цели и планови како да успееме во тоа. Ништо во животот не доаѓа...
video

Lady Dior | втор дел

Вториот дел од серијалот за Lady Dior, со  Marion Cotillard, прошетката низ ателјето и подготовката на фустанот изработен специјално за неа. Погледнете.
video

Со чоколадо против гравитацијата

Како прво: се што содржат овие фотографии, согласно течната типграфија, се е ден од една единствена фотографска композиција (доколку не верувате, погледнете го видеото)....