Сите си имаме некаква дефиниција за убавината која секогаш е врз основа на она што го гледаме, но што ако не можевме да ги видиме работите визуелно? Како ќе знаевме што е убаво тогаш? Неколку слепи луѓе објаснуваат што значи убавината. За нив, убавината значи радост за новиот сончев ден, за прошетки по песокот на плажа, за играње со своите деца. Одговорите ќе не научат дека никогаш не треба да судиме според изгледот и дека најубавите работи не се гледаат со очите, туку се доживуваат со срцето.

Naslovna

СПОДЕЛИ
Претходна објаваМини-куќи за бездомниците | Gregory Kloehn
Следна објаваБлескав дом полн со ведрина
Креативната страна на животот под поинаков агол, каде важи правилото "less is more" е она што го опишува овој член на креативното семејство. Со оптимистичен пристап и позитивна енергија, сиот труд го насочува кон доброто и инспирацијата, кон вистинските вредности; како што е уметноста и квалитетниот креативен израз. Со поедноставување на животот, стои рамо до рамо со останатите креативци во тимот на Divian Arts.

НЕМА КОМЕНТАРИ