Изложба на Михаил Корубин “Визуелна Артикулација” – Национална галерија Чифте Амам

Во рамките на манифестацијата "Скопско лето" во понеделник 26.06.2023 година со почеток во 20.30 часот во Националната Галерија Чифте Амам, ќе имаме  можност да...

Изложба на фотографии на Жосеф Мариа Рибас Прус и Дамиан Диаконеску

  Во Култутно информартивен центар - Скопје, Салон Империјал 2 на 20 јуни 2023 во 20:30 часот ќе биде поставена изложбата на фотографии на Жосеф Мариа...

,,Записи“ изложба на цртежи и колажи од Стефан Младеновски

  Во Културно-информативен центар – Скопје, Салон Империјал 1 на 20 јуни 2023 со почеток во 20 часот ќе се отвори  изложбата на цртежи и...

Во Истанбул започна третото издание на фестивалот на дигиталната уметност

  Во Истанбул започна третото издание на фестивалот на дигиталната уметност. Тој се организира врз основа на новите трендови во дигиталната уметност и ќе содржи...

Изложба: Димче Николов – 70 години од раѓањето

  Во Културно-информативниот центар – Скопје, на 18 мај со почеток во 20.00 часот, во Салон Империјал 1 и 2, посетителите ќе имаат ретка можност...

,,Сон”- Самостојна изложба на Љуљзиме Османи

  Самостојната изложбата насловена како „Сон“ на уметницата Љуљзиме Османи ќе се одржи на 28.04.2023 година во 18:00 часот во Културниот Центар "Кочо Рацин" во Кичево. Уметничката...

,,Македонија виа Италија“ – Изложба на фотографии од Влатко Рафески во...

Во Културно-информативниот центар – Скопје, (Салон Империјал 1), на 3 мај 2023, во 20. 00 часот ќе се реализира  изложбата на фотографии од Влатко...

„Stolen moments“ изложба на фотографии од Виктор Соколовски

  Фотографот Виктор Соколовски ќе ѝ се претстави на публиката со деветтата самостојна изложба на фотографии, од 25 април до 4 мај, во салата Империјал...

„Небесогорие“ – Изложба на дела од уметникот Виктор Јаневски

    ,,Небесогорие"- Изложба на дела од Виктор Јаневски  ___ 🎨 Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство „Контекст-Струмица“ во соработка со кафе бар „Нагоре“,...

“Учителот, страдањето и учеништвото на Владимир Георгиевски и на Никола Пијанманов...

Во четврток на 13 април 2023 година од 19:00 во уметничката галерија ,,Метаноја"- Скопје, вљубениците во уметноста ќе имаат ретка можност да присуствуваат на...

“ПОРТРЕТ НА ПУБЛИКАТА” – Изложба на Дафина Шекутковска во КИЦ

  Во Културно-информативен центар – Скопје, во Салон Империјал 2 на 18 април 2023 год со почеток во 20.00 часот ќе биде реализирана изложбата на слики од Дафина...

Почувствувајте ја магијата на Старата скопска чаршија низ прошетка по повод...

Во организација на Europe House Skopje и Факултетот за ликовни уметности – Скопје по повод Светскиот ден на уметноста, граѓаните ќе имаат можност да ја...