автори Објавено од Александар Крајчески

Александар Крајчески

584 ОБЈАВИ 0 КОМЕНТАРИ
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.
video

Филм-препорака | The Fault in Our Stars

Според бестселерот на John Green, The Fault in Our Stars, ова лето се очекува филм, кој дефинитивно ќе ја разбуди емоцијата дури и во...

Места во Венеција кои не смеете да ги пропуштите

Посетата на Венеција е како посета на самото минато. Толку мала, а толку привлечна, исполнета со уметност, култура и романса. Пријатната клима, раздвижената толпа...

Неколку цитати на светските композитори

Убавината е причината за отпочнување на самата уметност. Различниот вкус за убавото не само што ја прави убавината како сама по себе тешка за...

Ретро еколошки телевизор

Ретро стилот е повторно во мода. Доколку имате стар телевизор и сакате да го вклопите некако во ентериерот, еве неколку еколошки решенија кои ќе...

Генијални 3D реконструкции на филмски сцени

Љубовта кон сцените на класичните филмови кај Siebe de Boer, холандски дизајнер, резултираше со нивна реконструкција во преубави 3D модели. Уникатната архитектура во филмовите како...

Проблемот во чаша вода

Еднаш еден професор во средно училиште влегол на час носејќи ништо, освен чаша која до половина била полна со вода. Неговото прашање кон учениците...

Фото на денот | Дамите од Авганистан

Дефектот на автомобилот од една мајка која ја водела својата бремена ќерка во болница е единствениот “виновник” за оваа фотографија. Lynsey Addario (американски фотограф)...

Финска во сите годишни времиња

Финска, како европска земја, вчудоневидува со својата култура, проширени до недоглед пејсажи, вечни летни денови и прекрасни креативни цртежи на ноќното небо. Од едноставноста...