Љубовта кон сцените на класичните филмови кај Siebe de Boer, холандски дизајнер, резултираше со нивна реконструкција во преубави 3D модели.

Уникатната архитектура во филмовите како Brazil, Gattaca и Rear Window го поттикна овој уметник да создаде неверојатна 3D колекција. На самите фотографии може да се увиди неговиот усовршен талент, добриот вкус и самата негова генијалност. Некои од нив се тотална копија на класичните сцени, додека останатите покажуваат поинаква нивна преспектива.

Boer истакнува дека уживал за време на својата работа, но дека е и навистина забавно да ги проучува омилените сцени “во живо” преку својот компјутер, набљудувајќи и воодушевувајќи им се на нивната убавина.

2

3

4

5

Brazil_large

СПОДЕЛИ
Претходна објаваАпсурдна, Кафка игра | Denis Galnin
Следна објаваЗара | Кампања пролет/лето ’14
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР