Сезонскиот мраз во снежната Лапонија во преубавата Шведска е идеален предизвик за креација на музички инструменти. Склуптурот Tim Linhart изработи виолина, виола, чело, контрабас, банџо, мандолина, гитара, тапани и ксилофон за опуштени свирки во Gigantic Cosmic Igloo. Концерти ќе се одржуваат се до почеток на Април, а не би било лошо да облечете некој екстра џемпер, за полесно да се поднесат зимските температури.

ice-instrument

ISkonserthall_med_publik-1024x717

orchestra-played-their-enchanting-music-with-instruments-made-of-ice-9__605

orchestra-played-their-enchanting-music-with-instruments-made-of-ice-16__605

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваНаправи сам | Тајна порака за Валентин
Следна објаваМали и луксузни ремек-дела
Најмладиот член на семејството кое ја создава креативната страна на животот нуди нова перцепција на авантуристичкиот дух кој цели кон откривање на креативитетот низ сите агли на Земјата. Со изострен вкус посветен на седмата уметност, со мелодична селекција и мотивациона природа се труди да ги доближи вредностите на неконвенционалниот стил на живот до помладата публика.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР