Неполни 2 минути од Вашето време за да го погледнете крактиот филм на Elias Freiberger – студент по Графички подвижен дизајн на London College of Communication, кој претставува негов магистерски труд со наслов „Дизајнот започнува тука“.

Истиот се базира на неговото тврдење дека „добриот дизајн припаѓа на оние кои имаат добри идеи“, каде што неговото отелотворување во анимација којашто раскажува како големите идеи се раѓаат во односот помеѓу моливот и хартијата; е дополнето со илустрација на бескрајните можности зачнати на блокче за цртање и обичен молив, придружени со движечка графика и 3D ефекти.

 

СПОДЕЛИ
Претходна објаваПикасо за Балзак | Скриено ремек-дело
Следна објаваМачка меѓу полиците | Perfect Cat House
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР