Од 1991 година на ист ден секоја година фотографот Zed Nelson ги фотографира своите пријатели. Од добивањето на нивниот син, неговото растење, нивното стареење е документирано со црно-бели фотографии кои сведочат за промените кои ни ги носи времето. Иста позадина, исто осветлување, исто семејство но со траги кои на нив ги остава времето. „Семејството“ е насловот на оваа серија фотографии која доловува повеќе од две децении промени на мода, фризури и менување на односите; зависноста на детето од родителите и неговото осамостојување, цела историја на семејството преку неколку фотографии.

1

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

СПОДЕЛИ
Претходна објаваЧудесна дизајнерска колиба
Следна објава„Eternity“ – втор ковер на Малинов
Членот на креативното семејство кој ја перцепира уметноста како експресионистичка и прогресивна категорија. Со фотографска меморија и селективно избирање и величање на големите уметници, успешно ја промовира креативната страна на животот. Како застапник на уметничките вредности во разнообразност, вистинското креативно освежување и инспирација го бара во историски маркантните показатели на уметност.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР