Кога бев млад човек, сакав да го променам светот.
Видов дека тоа е навистина тешко, а можеби и невозможно – па, се обидов да ја променам мојата нација. Кога увидов дека не би можел да ја променам нацијата под никакви услови, јас почнав да се фокусирам на мојот град. Кога веќе не можев да го променам градот, а веќе бев остарел… јас се обидов да го променам моето семејство.

Сега, како старец – саќам дека единственото нешто што можам да го променам сум самиот јас. Оддеднаш сфаќам дека тие промени би влијаеле врз моето семејство. Заедно со моето семејство би можеле да издејствуваме нешто за градот. Неговото влијание би можело да делува врз нацијата и тогаш јас, навистина јас би можел да го променам светот…!

СПОДЕЛИ
Претходна објаваБожиќната колекција на Guess
Следна објаваНаправи сам | Новогодишна винтиџ декорација
Задолжена за најблагорoдната навика, наклонетоста кон книги. Стои на ставот дека умереноста е универзален клуч, нејзината перфекционираност јасно ги селектира информациите со кои врши промоција на книжевната уметност. Живеејќи неколку животи паралелно - како читател и автор, приврзаничка е на ендемичниот вид на автори, модерен конзервативец кога се во прашање вредностите на животот, а истовремено, вечна вљубеничка во убавото.

НЕМА КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР